Selasa, 11 Februari 2014

Langkah Pertama Tahun Baru 2014

Alhamdulillah diberi rezeki dan peluang dengan bermulanya tahun 2014 ini, bagi memulakan satu lagi jenis rawatan untuk Aimy.

Stimulaterapi... Mengikut sejarahnya merupakan sejenis teknik urutan jawa yang digabungkan dengan teknik acupoints dan acupressure yang berasaskan teknik acupunture tradisional cina. Panjang sejarahnya yang ku 'google'.. Tapi secara ringkasnya begitulah hehe.








Aimy suka walau pada awalnya dia menangis walau rela diurut. Seperti biasa, Aimy memang redha saja apa sahaja rawatan yang hendak dilakukan padanya. Dia yang naik ke atas katil, buka baju dan seluar sendiri dan baring..haha. Tetapi bila kena tempat yang sakit.. Memang kuat tangisnya.

Setelah 5-6 kali berulang dari awal tahun ke Alam Impian berstimulaterapi bersama Mak Ija nya.. Aimy tidak lagi menangis. Macam layan perasaan je bila distimulaterapi.

Apa pun, moga rawatan ini memberi impak yang besar keoada perkembangan dan kesihatan Aimy.. Aminnn..InsyaAllah.

Bukan sahaja Aimy yang merasa berstimulaterapi.. Ibu, ayah dan kakak-kakak juga merasa. Sangat mengujakan hehe.

posted from Bloggeroid

5 ulasan:

  1. Semoga serasi rawatan ni ngn Aimy...

    BalasPadam
  2. Salamz..sy ibu kpd seorg anak yg didiagnose autism..sy ingin tahu lebih lnjut mengenai imc training center

    BalasPadam
  3. Terima kasih Tampa mama.. amiinn

    Salem En Azhar Ismail.. Boleh lihat entry saga bkaitan IMC. Tak salah di situ Ada no tel Dan alamat

    BalasPadam
  4. Mereka ada urut pepek jugak?

    BalasPadam
  5. Hello Blogger!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam

Letakkan apa jua rasa hatimu terhadap tulisanku

Catatan Popular